Kunstvandring

kunstvandring

Der er kommet følgende pressemeddelelse:

Kunstvandring med Thorsøs lyskunst.

Det store lyskunstprojekt i Thorsø er nu i mål, og det bliver markeret 24. oktober, hvor Thorsø Håndværker- og Borgerforening sammen med Favrskov Kommune inviterer på en kunstvandring, hvor kunstneren bag værkerne, Jette Hye Jin Mortensen, vil præsentere og kommentere de tre værker, ”Engen”,  ”Ildtræerne” og ”Lynet i søen”.

Det er fire år siden, Thorsø Håndværker- og Borgerforening første gang satte ord på en idé om at få et større lyskunstprojekt realiseret i byen.

Favrskov Kommune tog godt imod ideen, og med 400.000 kommunale kroner og 750.000 kr. fra Statens Kunstfond var der grundlag for at tænke store tanker i Thorsø.

– Det har hele vejen igennem været et projekt, hvor Thorsøs borgere har været inddraget, og det kulminerede for snart to år siden, hvor en afstemning på et borgermøde afgjorde, hvilket projekt der skulle realiseres i Thorsø, fortæller formanden for Thorsø Håndværker- og Borgerforening, Martin Bjerregaard Jensen.

– Hvis muligheden ikke banker på, så byg en dør. Det tænker jeg har været mottoet for Thorsø Håndværker- og Borgerforening, da de fik idéen om at lave en stor lyskunst i byen. Det at realisere et stort kunstnerisk projekt med støtte fra både Favrskov Kommune og ikke mindst Statens Kunstfond har krævet, at Thorsø Håndværker- og Borgerforening har måttet bygge en dør, siger formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, Anders G. Christensen.

Siden har Jette Hye Jin Mortensen arbejdet med at lave sine tre værker, ”Engen”, ”Lynet i Søen” og ”Ildtræerne”, og kunstvandringen bliver en markering af, at værkerne er færdige, og at Favrskov Kommune formelt overtager dem.

– Vi er glade for, at vi efter et langt og udfordrende forløb nu endelig har fået vores lyskunst på plads. Det har, som kunst altid gør, givet anledning til debat i byen. Nu er vi stolte af at have så unikke og markante kunstværker i byen, og i Thorsø Håndværker- og Borgerforening arbejder vi med allerede med andre ideer, der skal medvirke til at fastholde og udvikle Thorsøs nye identitet som ”Lysets By”, siger Martin Bjerregaard Jensen.

I hele processen har Favrskov Kommune været en del af projektet, ligesom det er kommunen, der fremover vedligeholder kunstværkerne, så de kan være et markant indslag i bybilledet i Thorsø i mange år.

– Projektet er også et levende bevis på, at engagement, sammenhold og vedholdenhed kan føre meget med sig. Der er ingen tvivl i mit sind om, at Thorsøs nye identitet som ”Lysets By” vil vække genklang uden for Favrskov Kommunes grænser og vil blive noget, mange vil komme og opleve” siger Anders G. Christensen. 

Kunstturen starter ved Thorsø Pavillon 24. oktober kl. 17.

Oplysninger:
Martin Bjerregaard Jensen, formand, Thorsø Håndværker- og Borgerforening 23261879

Peter Studstrup, Favrskov Kommune, tovholder på projektet  89645114

Anders G. Christensen, formand for Favrskov Kommunes teknik- og miljøudvalg  20229806

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *