Halvbrændte havemøbler og skrald i sækkevis

Se ovenfor – Ny side med: Folkemøde i Thorsø!

Thorsø er ren og klar til konfirmationen på fredag

Næsten 50 Thorsøborgere mødte søndag formiddag op for at være med ved Thorsø Håndværker- og Borgerforenings årlige oprydningsdag.

– Det er blevet en fast tradition i Thorsø, at vi rydder op i byen søndagen før konfirmationen, og med dagens flotte opbakning, trods et ikke alt for godt vejr, nåede vi stort set hele byen rundt, fortæller formanden for Thorsø Håndværker- og Borgerforening, Martin Bjerregaard Jensen.

Igen i år var KFUM-Spejderne og fodbolddrengene fra TIF med, og det samlede resultat blev mere end 40 sække blandet affald samt nogle delvist afbrændte havemøbler.

– Vi er glade for, at så mange er med til at pynte byen inden den store festdag på fredag. Vi fik også gjort klar, så foreningens store flagallé er på plads fredag fra morgenstunden, siger formanden.

 

 

Oprydning 2016

 

Generalforsamlingen i THB var velbesøgt, og Hans Dahlgaard aflagde for sidste gang formandsberetning for det forløbne år.

Beretningen bringes herunder:

Ordinær generalforsamling

den 15. marts 2016

i Tungelund aktivitetscenter

Beretning for året 2015

Der er i 2015 som sædvanligt blevet gennemført en lang række aktiviteter.

Årets faste aktiviteter

 • Egnsfest
  Borgerforeningen deltog efter sædvane i egnsfesten med flagallé, kondiløb  samt kaffebord torsdag morgen

 

 • Revy
  Revyen i efteråret var en jubilæumsrevy – 25 år uafbrudt med revy og oven i købet for Jens Bramer og Nete. Det blev en stor succes. Revyholdet gjorde det fremragende og fik stor ros af publikum. For første gang i en årrække var der fyldt helt op til begge aftener. Det ser ud til, at en ny generation af thorsøborgere har fået smag for at komme til revy. Lørdag aften sluttede med levende musik, og det kan nok trække endnu flere til revyen.

 

 • Julemarked
  Årets julemarked på torvet blev igen en stor succes med div. stande, julemand og gratis slikposer fra Meny og XL til omkring 300 børn. Årets taler var byrådsmedlem Flemming Nørgaard fra Ulstrup, og han var overvældet over at se så mange mennesker troppe op på torvet en kold og blæsende novemberdag, men det er blevet en god, fast tradition i et samarbejde med DUI, KFUM-spejderne, Rideklubben og menighedsrådet. Desværre måtte fakkeltoget aflyses p.g.a. blæsevejret, og det betød, at der kom færre med op i kirken og til den efterfølgende risengrød i konfirmandhuset.

 

 • ”Store oprydningsdag!”

Sidste forår havde vi for syvende gang en ”Gør byen ren!” dag i april. Vi fik hjælp af en flok grønne spejdere, som sammen med forældrene og trofaste thorsøborgere var der ca. 60 til morgenkaffe i hallen. Denne oprydningsdag bliver gentaget i år den 17. april, og ulveungerne er igen parate til at hjælpe.

 

 • Årets Thorsø-Rose bliver denne gang uddelt for 16. gang. Der har i år været adskillige gode forslag, så den vanskelige udvælgelse har bestyrelsen måttet påtage sig, og rosen i år bliver tildelt Røde Kors butikken i Torvehuset, men det har I jo nok gættet, men det vender vi tilbage til efter generalforsamlingen.

 

 • Øvrige aktiviteter i årets løb.

Sidste forår fik vi et tip fra et af medlemmerne om, at vi burde arrangere en stivandring rundt i Thorsø. Det gjorde vi så i samarbejde med forslagsstilleren, Martin Bjerregaard, og på trods af silende regn kom der over fyrre mennesker og det blev en fin tur, der sluttede i Pavillonen, hvor der blev serveret kaffe og brød.

 

Cykelstien til Sall har været på ønskesedlen i mange år, men først i 2013 kom der for alvor skub i tingene, og der blev afsat penge på kommunens budget. I sommeren 2015 var cykelstien klar og vi var med til, sammen med beboerforeningen i Sall og Favrskov kommune at planlægge og afvikle indvielsen en lørdag i august. Vejret var højsommerligt, og der var mødt så mange op ved Pavillonen i Thorsø, at da cyklisterne satte kursen mod Sall strakte slangen sig over 1 kilometer.

 

Lyskunst i Thorsø.

 • Vi har arbejdet med projektet nu siden 2013. Efter mange møder og mange ansøgninger kom der skred i planerne. Kommunen bevilgede penge til projektet, og der blev sendt en ansøgning til Statens Kunstfond, som fandt planerne så spændende, at de bevilgede 750.000 kr. oven i det beløb, vi havde fra kommunen. Der blev udskrevet en konkurrence blandt interesserede kunstnere, og blandt de mange interesserede, blev tre kunstnere udtaget til at komme med færdige forslag til ”Lyskunst i Thorsø”. Forleden aften blev de tre forslag fremlagt ved et borgermøde i Pavillonen, og ved en afstemning blandt de fremmødte blev Jette Hye Jin Mortensens forslag valgt, og det bliver nu realiseret i den kommende tid. Der har været brugt megen tid og mange kræfter på disse projekter, men belønningen er at det lykkes. Det er jo et samarbejde mellem mange parter, der har ført til de resultater, vi nu kan se tilbage på, og jeg vil her citere John F. Kennedys ord:” Sejren har mange fædre – nederlaget er forældreløst!”

 

 

 • Jeg vil her til sidst gerne sige tak til den øvrige bestyrelse for godt samarbejde i årenes løb. Der har været en god stemning ved vore møder, og det har ikke været svært at få opgaverne udført. Det er med et vist vemod, jeg nu stopper i foreningen, men jeg fornemmer, at tidspunktet er rigtigt valgt, og jeg vil fremover følge jer og møde op til de arrangementer, I inviterer til i Thorsø.

 

Hans Dahlgaard, formand

 

Generalforsamling i Cafe´ TAC tirsdag den 15. marts kl. 19.30.

Se dagsordenen nedenfor!

Nyt opslag om Generalforsamling 2016

Sæt kryds i kalenderen ved den 15. marts!

Lyskunst

 

 

 

 

 

Den 9. marts kl. 19.00 i Thorsø Pavillon. Her kommer de tre udvalgte kunstnere og præsenterer hver især deres forslag til “Lyskunst i Thorsø”!

Alle fremmødte vil efter præsentationen være med til at stemme om, hvilket af de tre projekter der vil blive ført ud i livet.

Det foregår i Pavillonen fra kl. 19.00 til kl. 21.00 – Alle er velkomne. Se mere på siden øverst; Lyskunst i Thorsø!

Hvem skal have Thorsørosen i år?

Læs mere om generalforsamlingen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *