Hærværk på kunstværk

Lyskunstværk udsat for hærværk

 

Kun fem uger efter at lyskunstprojektet i Thorsø blev overdraget til Favrskov Kommune – og dermed til Thorsø – er der lavet hærværk på det ene af de tre værker.

Det er ”Lynet i Søen”, hvor en gren er brækket.

Der er ikke tvivl om, at det er hærværk, og nu må vi vente et godt stykke tid, inden træet bliver repareret. Skaden kan ikke udbedres før til sommer, da man kun kan arbejde i det epoxy, træet er støbt op i, når temperaturen er over 15 grader.

Fredag tog vi den brækkede gren væk, og det var ikke nogen let opgave.

Grenen hang stadig godt fast og måtte klippes væk. Derfor er helt sikkert, at det er bevidst hærværk, og at det har krævet nogle kræfter. Det er simpelthen så træls. Ingen kan jo have glæde af at brække en gren af et kunstværk. Det er utroligt respektløst at lave den slags ødelæggelser, både i forhold til kunstværket, men også i forhold til de penge, der nu ganske meningsløst skal bruges på reparation.

Nogen i byen må vide, hvem der har gjort det. Jeg tror ikke, at de dukker op og beklager, men måske kunne de finde noget andet, værdiløst, at brække i stykker næste gang. Man kunne også håbe, at der er forældre eller andre voksne, der træder i karakter og får den slags stoppet. Det kan jo ikke passe, at vi skal til at tage tingene ind om natten, for at de ikke bliver ødelagt.

I borgerforeningen overvejer vi at politianmelde hærværket.

 

Martin Bjerregaard Jensen

Formand

 

lystræ 1 (002) DSCN3116 (002) DSCN3115 (002)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *